Lichaamsgerichte therapie

‘Als je naar je lijf luistert, leidt dit tot inzicht, lichamelijke ontspanning en positieve veranderingen in je leven.’              Ann Weiser Cornell


De wijsheid van ons lichaam

Soms loop je over van gevoelens, gedachten en prikkels. Ben je hoogsensitief, dan kun je hier sneller last van hebben. Het is belangrijk dat we dan eerst wat rust en ruimte creëren voordat we in een sessie aan de slag gaan. Dat doe ik aan de hand van een (korte) meditatie of een oefening waarin je je focust op je lichaam en je ademhaling. Ook gronden is hier altijd een onderdeel van.

Focussen

Gevoelens beginnen altijd in ons lichaam. Daarna zetten we ze pas om in gedachten. In een focus-sessie (naar de methode van Eugene Gendlin) help ik je om aandachtig je blik naar binnen te keren en op een verkennende wijze waar te nemen wat je lichaam je te vertellen heeft over hoe het met je gaat of hoe je je voelt ten opzichte van een specifiek onderwerp. Zonder oordeel en met een open blik kijken naar welke fysieke sensaties een situatie oproept geeft vaak helderheid. Over wat dwars zit, maar ook over wat je verlangen is hierin. Dit kan je richting geven, helpen bij het maken van keuzes en zorgen voor het ontstaan van ruimte en opluchting.

Natuurlijk kun je ook contact met mij opnemen voor vragen via info@mariawillemse.nl, of het contactformulier.