Focussen

‘Als je naar je lijf luistert, leidt dit tot inzicht, lichamelijke ontspanning en positieve veranderingen in je leven.’              Ann Weiser Cornell


Focussen

Gevoelens beginnen altijd in ons lichaam. Daarna zetten we ze pas om in gedachten. In een focus-sessie help ik je om aandachtig je blik naar binnen te keren en op een verkennende wijze waar te nemen wat je lichaam je te vertellen heeft over hoe het met je gaat of hoe je je voelt ten opzichte van een specifiek onderwerp. Zonder oordeel en met een open blik kijken naar welke fysieke sensaties een situatie oproept geeft vaak helderheid. Over wat dwars zit, maar ook over wat je verlangen is hierin. Dit kan je richting geven, helpen bij het maken van keuzes en zorgen voor het ontstaan van ruimte en opluchting.

Focussen (een methode van Eugene Gendlin) is voor mij een mooie methode om jou te ondersteunen in het contact maken met jezelf. Zodat je meer helderheid krijgt over wat er bij jou speelt en het makkelijker voor jou is om een eerste stap te zetten richting verandering, als dit nodig is.

In het begin is het prettig als je hierin begeleid wordt. Als je er uiteindelijk meer in geoefend bent, is het iets wat je steeds makkelijker zelf kunt gaan toepassen.

Wil je meer lezen over Focussen? Neem dan hier een kijkje: www.focussen.info. Natuurlijk kun je ook contact met mij opnemen voor vragen via info@mariawillemse.nl of via het contactformulier.