Over mij

Tijdens en na mijn studie Psychologie, heb ik op verschillende plekken en in uiteenlopende functies ervaring opgedaan. Als begeleider in een revalidatiecentrum en de gehandicaptenzorg. Als psycholoog in opleiding in een ziekenhuis en als mentor en practicumgroepdocent aan de Universiteit van Amsterdam.

Het meest enthousiast werd ik van een-op-eencontact tijdens mijn sessies. Dat ontdekte ik tijdens mijn werk als psycholoog in een kleine praktijk in Amsterdam, waar ik de afgelopen drie jaar voornamelijk individuele therapie gaf.

In de loop der jaren leerde ik dat de sessies waarin het meeste gebeurde, de sessies zijn waar er naast praten ook ruimte is voor stilte. Stilte om ruimte te geven aan het bewust worden van je ademhaling en alle andere sensaties in je lichaam. Een lichaamsbewustzijn dat je dichter bij je gevoel brengt. Door stil te zijn komt er namelijk iets anders aan het woord. Je luistert meer intuïtief naar wat er in je omgaat.

Bewuster van je gevoelens – als je hier vol aandacht en respect naar luistert – wordt het makkelijker uiting te geven aan deze gevoelens. Het zetten van stappen in je leven die kloppend zijn voor jou, wordt eenvoudiger. Mede doordat ik dat in mijn eigen leven zo ervaar, ben ik heel enthousiast over deze insteek.

De liefde die ik naast psychologie voor muziek heb, heeft ook een plek in mijn therapiesessies. Luisteren naar muziek en zingen zijn voor mij altijd ingangen geweest tot mijn eigen gevoel. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding ‘Begeleider in vrije zelfexpressie’ bij Erica Nap. Hier leer ik wat een prachtig hulpmiddel je stem is om dichterbij jezelf te komen. Zo kwam psychologie voor mij samen met zingen. Iets waar ik elke dag nog steeds heel blij van word.

Vanuit deze basis, waarin lichaam en stem een belangrijke rol spelen, loop ik graag een tijdje met je mee om te kijken wat je op dit moment tegenkomt in je leven. Met de juiste ondersteuning geloof ik dat jij vervolgens de stappen in je leven kunt zetten die jou echt verder helpen.